23 Aralık 2013 Pazartesi

HER YERDELER.. Karanlık Çöküyor.. Cem Yağcıoğlu

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=659887224045961&set=a.211283165573038.56966.190422044325817&type=1&relevant_count=1

HER YERDELER.. Karanlık Çöküyor..

Sarıgül ziyareti iptal! Kılıçdaroğlu'na yol göründü..

Ricciardone ile özel görüşme sonuç verdi ve Kılıçdaroğlu abd'ye gidiyor.. peki, gitmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi! komik olmayın..

Bu ülkenin kaderi bu!

Sağ düşünce 'sol'u satın alalı uzun zaman oldu; yoksa siz hala emekten mi yanasınız.. güldürmeyin beni; bugün insanlık çılgınlar gibi küresel sermayeyi ihyâ etmek için seferber..Nasıl mı?

Bankalarda canhıraş çalışanlar bizleriz.. canına okuyoruz haricimizde kalanların. Vergi dairelerinde canavarlar yaratıyoruz, küçük esnafın imiğini sıkan. Şehrin en şaibeli adamını belediye başkanı seçiyoruz, zabıtalığını yapabilelim diye..

AVM'leri hayatımızın vazgeçilmezi yaptık, tabletini kapan tüm önemli adamlar iş peşinde.. eğilip bakıyorum, feyste; kadın kısmısı ya da tersi peşinde.. uzaktan baktın mı 'ceo' mübarek.. ne kadar kamyon arkası söz varsa revaçta, küçük Nazım'lar sarmış etrafı, kimileri bertolt brecht misali; halkın tanımından habersiz, halkçı ama..!

Sermayeye mahkûm etmişiz kendimizi; yoksa siz büyük alışveriş merkezlerini ya da zincir yiyecek-içecek mağazalarını alt komşu Rıza Abi'nin mi sanıyorsunuz..!

elimizde bir çay ocaklarımız kaldı; önce terzilerimizi götürdüler, berberler baktı, sonra berberlerimizi götürdüler, reklamcılarımız baktı.. eğitim sistemini satın aldılar; 'kolej' dediler sıraya girdiniz, hastanelerimizi otel sıfatına soktular.. kendinizi önemli sandınız..

nihayet, abd'den selam almayanı adam yerine koyup seçmediniz; gerçi önünüze de onları getirmediler; bi zahmet neden diye sormadınız, ne verirlerse yediniz.. YEDİK!..

''Kürdistan başbakanı Neçirvan Barzani'yi ziyaretimizde bize gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür ederiz'' diyen çıyanı, yıllarca adam sıfatıyla selamladınız; programlarını zirveye taşıdınız..

Diyeceğim o ki; Kılıçdaroğlu'nun abd'ye gitmesi normaldir.. gitmemesi saçma olur ve hatta ters bir 'tezgah' olarak ileride önümüze de sürülebilir.. o zaman onu da yazarız.. işimiz bu..

Arada, bir paket makarnanızı da bakkal Hüseyin abiden alın, on kuruş fazlasından batmazsınız; belki o da sizden ayakkabı alır..

Kendi kendinize sahip çıkın; yoksa ne kadar 'pagan' artığı varsa size sahip çıkacak.. aklınızda bulunsun..

İçtiğiniz ya da gittiğiniz kahvelerin logosuna bir bakın; tesadüfler mi kaderinizi belirliyor.. yoksa kaderiniz bir tesadüf mü!..

Yoksa siz bu heriflerde gerçekten 'tek tanrı' inancı olduğunu mu sanıyorsunuz.. Dinler arası diyalog dedikleri başka bir şey; iflâhınızı kesecekler.. aklınızda bulunsun..

Hedef sizsiniz.. hedef insanoğlu!..

Kendinize acımıyorsunuz, bari çocuklarınızı düşünün; sabah akşam sermayenin kucağında uyutmayın onları, arada kulaklarına insana dair bir şeyler fısıldayın.. iyi insan olmaları, kariyer sahibi olmalarından daha iyidir.. torunlarınız için..

Tanrı var! veya yok..

ama tanrı ya da tanrıları kullananlar ilk günden bu yana var ve tehlike onlardır; çünkü dünyayı onlara sattık!.. abd''de de varlar, Çin'de de, Rusya'da da, Kore'de de, Japonya'da da, bizde de.. her yerdeler..

çünkü onlar; uzun-kısa, büyük-küçük, var-yok gibi.. aydınlığın karşısında 'karanlık' yandır.. madde-anti madde misali.. karanlık çöküyor ve maskesi 'aydınlık'.. her yerdeler..

benden demesi..

Cem Yağcıoğlu 26-10-2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder