23 Aralık 2013 Pazartesi

CENNET 'BATI'!.. Cem Yağcıoğlu

CENNET 'BATI'!

''Hillary Clinton, eski ABD Dışişleri Bakanı, New York Senatörü ve First Leydi olabilir ancak bunlar İngiliz trafik polisinin arabasına park cezası kesmesine engel değil.'' Hürriyet Gazetesi

Haber, okuduğunda bazılarının çok hoşuna gidebilir; hatta kendilerini aşağılamak için bir fırsat dahî olabilir.. ''Abi ya adamlardaki demokrasi anlayışına bak, kimseyi takmıyorlar'' gibisinden hayranlık cümleleri kuranlar çoğunlukta olabilir.

Zaten bu haberi hazırlayan 'zavallı' da; yüksek ihtimalle aldığı eğitim neticesinde kör bir 'batı' hayranlığı etkisinde 'aşağılık kompleksine' yenik düşmüş 'yarı aydın' diyebileceğimiz bir zât-ı muhteremdir!..

Oysa yukarıdaki haberin aslı ya da amacı; 'batı'nın kendi toplumlarını 'bakın biz ne denli ileriyiz ki, sıradan halk ile devletin üst katmanlarında yer alan bizler arasında hiç bir fark yoktur'u ikna çabasıdır.. Yani kendi halkına yönelik bir psikolojik savaş taktiği.. yersen..!

Ama ne var ki, bizde çoklukla görülen 'annesi kapıcı olan kız' sendromuna sahip birilerince bu komedi yenmekte ve hatta gıpta ile haber bile yapılmaktadır.

Oysa 'batı'nın devlet adamlarının kirli ilişkilerini bilmeyeniniz yoktur; İngiliz bakan ve milletvekillerinin -diğerleri de dahil- yasa dışı ticaretlerden nasıl nemalandıkları, uyuşturucu trafiğinde nasıl bir rol üslendikleri aklı başında olanlarca mâlûmdur..

Rüşveti bile kendisine yamamaya çalışan içimizdeki komplekslilere şunu söylemek doğru olur; bugün amerika denen -abd- ülkede rüşvet vermeden adres tarifi bile alamazsınız, hayır çok şey bilmenize gerek yok; seyrettiğiniz abd yapımı filmlerden bile bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz..

Ama pardon; siz çıktığı deliği beğenmeyenlerdendiniz değil mi! çok özür.. .çok pardon.. -buradan da fransızcaya ne denli hakim olduğum sonucuna varmışsınızdır umarım-..!

Evet bugün 'batı'nın yaşam kalitesi ve daha pek çok şeyi bizden ileridir; bırakın devletleri, tek başıma ben Hindistan'ı altı yüz yıl sömürseydim, dünya insanlığını refaha ulaştırırdım..!

Adamlar tüm dünyayı acılara boğarak elde ettiler bu sahte cennetlerini ve halen devam etmekteler.. siz böyle bir cenneti arzu ederken, ona gıpta ile bakarken hayatı cehenneme dönenlere dönüp bakmazsınız!.. lafım üzerine alınacak olanlaradır..

Yani diyeceğim o ki; bir şeylere öykünürken, 'bedel'inin ne olduğuna bakın! Diğer halkların kanlarını emerek kendi halkına refah sağlanıyorsa.. ben kendi adıma bu refahı istemiyorum!..

Kaldı ki 'batı' ülkelerinde bankacılık denilen sömürü tuzağının pençesinde olanlar tıpkı bizde olduğu gibi 'orta sınıftır', yani kirli paranın 'batı'ya kazandırdığı tek şey 'kanalizasyon' sistemidir! her yağmurda alt katları su basmaz..

Eroin kaçakçısı bir babanın oğluna sağladığı imkanlar mı, yoksa geçimini limon satarak alnının teriyle kazanan bir babanın kıt kanaat sağladığı ya da sağlayamadığı imkanlar mı yücedir!

cevap burada yatmaktadır! öykündüğünüz bir resmin arka planında ne yatıyor ona odaklanın; görünenden haz alırken görünmeyen tarafta yaşanan acılardan bîhaber olmayın..

Önce kendinize âdil olun!..


Cem Yağcıoğlu 16-10-2013


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=654546444580039&set=a.211283165573038.56966.190422044325817&type=1&relevant_count=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder