16 Kasım 2011 Çarşamba

Memleketsiz Kalırsan Asla Özgür Olamazsın…

Memleketsiz Kalırsan Asla Özgür Olamazsın…
Memleketsiz Kalırsan Asla Özgür Olamazsın…

Savaştayız! Ama öyle, ama böyle, nasıl derseniz deyin; bildiğiniz savaştayız! Karşımızda topla tüfekle bekleyen bir düşman yok elbette!.. 

Düşman kılık değiştirmiş; iyilik, kardeşlik, dindaşlık sıfatlarını pelerin misali atmış omzuna, salına-salına dolaşmakta burnumuzun dibinde. Bir gün Sümela Manastırında âyinde, yarın Akdamar’da… 
’’ Dinler arası diyalog’’ diye bir şey yok dangalak, defalarca yazdık anlasana… 

Sana dedik ki; Hıristiyanlık veya Musevilik senin dinini tanırsa kendilerini yok saymaları gerekir, halâ neden anlamıyorsun! Peygamberine küfreden adamlarla el-ele kol-kola dolaşanların bekçiliğinde Müslümanlık olmaz, neden anlamamakta direniyorsun!

Anlamıyorsun, çünkü işine gelmiyor.

Sahte Atatürkçülerin laikliği cımbızla çekip diğerlerini yok saydığı gibi, sen de; üç kuruşluk çıkarın için, satıyorsun memleketi!
Cumaya gittin ya tamam! Senden Müslüman’ı yok! Filistin için yırttığın yerlerin ağrıyordur, iyi de, Irak’ta 1,5 milyon Müslüman için müsvette bir kâğıt bile yırtmadın, hayırdır! Ona ağa babaların izin verdi, ondan olmasın?


O Mavi Marmara’cılar, söz konusu Irak olduğunda neredeydiler?

Önce adam olacaksın!

Sonra ne olursan ol, ister Müslüman, istersen ne… Zor zamanlar bu zamanlar, memleket avuçlarımızdan kayarken, yok ‘din kardeşliği’, yok ‘tür kardeşliği’; koskoca memleket göz göre-göre işgal edilmekte ve sen işgalci ABD’yi Kabe tutanlardan icazet alıp aklınca Müslümanlık yapıyorsun, öyle mi? Ha..tir oradan…

Hey sen Kürt efendi; ağalığı çözmeden devlet mi kuracaksın, yedirmezler a cancağızım yedirmezler. Tabelandan başka bir şeyin olmaz, kaybedeceklerin de cabası, benden söylemesi!

Hey sen Ülkücü; dinsel yönünü okşarlarken, Türklüğün gidiyor, ‘ya Allah, Bismillah, …’ Bunu diğerleri de söylüyor, hani senin ülkün, Ergenekon’un nerede? ‘’Tanrı Türk’ü korusun’’ demekle bu işler olmuyor… Sen sağlam kazığa bağla eşeğini, yoksa Talibanlar yer seni!..

Hey sen evrensel sosyalist; sen de ‘’halkların özgürlüğü’’ ritüelinden sıyrıl da gel, ortada halk kalmayacak, halâ Das Kapitali bitirememişsin anlaşılan!..

Ve sen ey Müslüman; sen de, Irak’ta katledilen 1,5 milyon Müslüman’ın hesabını ver, ver de öyle gel, senin ağa babaların değil miydi, eş başkanlık yapan!..

Ve sen ey laik; sen de tam bağımsızlık dururken neden ille de laiklik diye bir yerlerini yırtıyorsun, onun hesabını ver!
Dangalak, tam bağımsızlık olmadan, laiklik ne işe yarar?

Ve sen ey liboş; senin yatacak yerin yok! Bu ülkede her ne olacaksa olacak, ama bil ki ne olursa olsun, ister karşı devrim, ister devrim, her ikisinde de yatacak yerin yok, bunu kafana sok, şimdiden bir yerler ara kendine!.. En çok sizlere üzülüyorum, yemin ederim…

Evde hırsız var; ya birleşip hırsızı yakalayacağız, ya da donumuza kadar soyulacağız…
Herkes aklını başına alsın!
Dinini her yerde yaşarsın, her yerde çiçeklerini sularsın, her şekilde hayatta kalırsın; ama memleketsiz kalırsan asla özgür olamazsın…

Cem Yağcıoğlu / 13 Eylül 2010


 Cem Yağcıoğlu / 13 Eylül 2010


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder